TPL_IN
TPL_ON
Hitovi: 1759

Ujedno najavljujemo još jednu radionicu koja će se održati u nedjelju 25. lipnja 2017. od 10 do 12 sati u Maison de la Solidarité, Rue du Viaduc 133, 1050 Ixelles.

Voditeljica radionice je Tanja Stilinović, a tema je izrada papirnatih ukrasa (pompona).

Dobrodošla su djeca u dobi od 4 godine nadalje.

Participacija iznosi 5 eura po djetetu, odnosno 2 eura za djecu članova Udruge.

Radi nabave materijala, molimo Vas da prijavite svoju djecu do 10. lipnja na adresu HKD-a (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Lijep pozdrav! 

TPL_IN
TPL_ON
Hitovi: 1587

Hrvatsko kulturno društvo organizira drugu kreativnu dječju radionicu u nedjelju 28. svibnja 2017. od 10 do 12 sati u Maison de la Solidarité, Rue du Viaduc 133, 1050 Ixelles.

Ovaj put radit ćemo model primorskog mjesta koristeći različitu kartonsku i drugu ambalažu pod budnim okom voditeljice Tanje Stilinović.

Dobrodošla su djeca u dobi od 4 godine nadalje.

Participacija iznosi 5 eura po djetetu, odnosno 2 eura za djecu članova Udruge.

Radi nabave materijala, molimo Vas da prijavite svoju djecu do 20. svibnja na adresu HKD-a (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Veselimo se novom druženju! 

TPL_IN
TPL_ON
Hitovi: 1026

Hrvatsko kulturno društvo Bruxelles organizira dvije kreativne radionice za djecu na hrvatskom jeziku! Cilj je razvijanje kreativnosti u djece, međusobno druženje i upoznavanje te aktivno korištenje hrvatskog jezika. Pozivamo Vas da iskažete interes za vaše dijete mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Likovna radionica „PISANICA“

  • namijenjena je djeci od 3 godine nadalje i tematski je vezana za Uskrs. Pisanice bi bile većeg formata, od stiropora, i djeca bi ih bojala odnosno ukrašavala po želji uz nadzor voditeljice radionice Tanje Stilinović koja je ujedno i profesorica hrvatskog jezika.
  • Prema preliminarnim dogovorima, održala bi se u nedjelju 2. travnja 2017. godine u prijepodnevnim satima (prijedlog je od 10 do 12 sati).
  • Mjesto održavanja bio bi atelijer u Maison de la Solidarite, Rue du Viaduc 133, 1050 Ixelles nedaleko od Europskog parlamenta. Cijena radionice je 5 eura i plaća se na mjestu održavanja.

Radionica „Pričam ti priču“ 

  • namijenjena je najmlađima, a na njoj bi djeca slušala priču/priče na hrvatskom jeziku te se, po želji, mogla uključivati u pričanje.
  • Radionica bi se održala u jednoj od gradskih knjižnica (točno mjesto i termin održavanja objavit ćemo naknadno, ovisno o iskazanom interesu roditelja), u trajanju od sat i pol do dva.

 Zahvaljujemo vam na povjerenju!

Hrvatsko kulturno društvo Bruxelles

TPL_IN
TPL_ON
Hitovi: 2223

Afterwork apero fundraiser za nabavu dječjih nošnji, 19. svibnja u Bois Tranquille

Dragi prijatelji,

Spajamo one koji vole dobro kuhati s onima koji vole dobro pojesti, a usput činimo dobro! Pridružite nam se u petak 19. svibnja u 18:00 u Bois tranquille, Concorde 63,1050 Ixelles na fundraiseru za nabavu folklornih nošnji za naše male folkloraše koji jedva čekaju plesati na velikim pozornicama!

Hranu spremaju dobrovoljci iz naših krugova koji će uložiti svoje vrijeme i kuharske vještine kako bi privukli čim više ljudi i učinili ovaj fundraiser uspješnim. Kao nagradu nudimo hrvatska vina po promotivnim cijenama i jedno kulinarsko iznenadjenje

Veselimo vam se!
Hrvatsko kulturno društvo Bruxelles

Croatian afterwork apero fundraiser, 19 May at Bois Tranquille 

Dear friends and fans of Croatia,

You are warmly invited to our afterwork apero with Croatian food and wine at Bois tranquille! And not just any Croatian food - dishes lovingly prepared by our fantastically generous members and friends!

It would be great if you could support our cause: we are raising money to buy folk costumes for our little ones, who can't wait to start dancing in front of a big audience! In return, we will treat you to our typically warm and welcoming Croatian hospitality, offering not only great homemade delicacies, but also Croatian wine at promotional prices... and even a culinary surprise!

Looking forward to seeing you there!
Association Culturelle Croate de Bruxelles

 Fundraiser

TPL_IN
TPL_ON
Hitovi: 1447

Poštovani članovi hrvatske zajednice u Bruxellesu,

zahvaljujemo svima vama koji ste podržali osnivanje Hrvatskog kulturnog društva Bruxelles.

Pozivamo vas na suradnju, jer nam je vaš odaziv važan za daljnji rad i aktivnosti.

Molimo vas da odaberete jedan od sljedećih oblika suradnje:

  • nakon što se upoznate sa Statutom i s ciljevima Društva, ispunite Pristupnicu za učlanjenje i uplatom članarine na račun Društva postajete njegovim članom,
  • želite primati daljnje obavijesti o događanjima i aktualnostima, no niste zainteresirani za članstvo u Društvu,
  • želite poduprijeti rad Društva putem donacije (uplatom novčanog iznosa ili na neki drugi način), neovisno o članstvu.

O ciljevima Društva možete pročitati u Statutu Društva (francuska i neslužbena hrvatska verzija).

Za ispunjavanje Pristupnice kliknite ovdje

Realizacija aktivnosti na Pristupnici će dobrim dijelom ovisiti o broju zainteresiranih, ali i o sredstvima koja ćemo imati na raspolaganju.

Posebno molimo vas koji imate dodatnih znanja, iskustava i projektnih ideja da nam se javite i sudjelujete na planiranoj radionici, na kojoj bi se razradile sve ideje.

Napominjemo da ideje trebaju biti u skladu s ciljevima Društva.

Na temelju radionice i postojećeg plana aktivnosti, sastavit ćemo realan i što kvalitetniji projekt, koji planiramo prijaviti na natječaj za dodjelu financijskih sredstava.

Za voditelje pojedinih aktivnosti postoji i mogućnost tečajeva ili dodatnog stručnog usavršavanja.

Iznos godišnje članarine je 30 eura. Podaci potrebni za uplatu:

Association culturelle croate de Bruxelles, ASBL

Rue du Fort 35, 1060 Saint-Gilles, Bruxelles

IBAN: BE 42 3631 5542 4554, SWIFT: BBRU BE BB

 Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na jedan od niže navedenih kontakata: