Osnovano Hrvatsko kulturno društvo Bruxelles

ASSOCIATION CULTURELLE CROATE DE BRUXELLES·   ASBL •  HRVATSKO KULTURNO DRUSTVO BRUXELLES

Obavještavamo vas da je nedavno osnovano Hrvatsko kulturno društvo Bruxelles:

"Naš je cilj dati svoj doprinos u očuvanju i predstavljanju hrvatske kulture i tradicije kroz ponudu sadržaja za slobodne aktivnosti, u kojima biste i sami sudjelovali i kroz organizaciju svojih priredbi te gostovanja umjetnika iz Hrvatske."

prilogu ili u nastavku ovog članka možete saznati više o aktivnostima koje se planiraju organizirati i o vašem mogućem sudjelovanju:

"Poštovani,

 

 

s veseljem obavještavamo sve zaljubljenike u hrvatsku kulturu i tradiciju da je 20. listopada

 

2015.  godine  u Bruxellesu  osnovano  Hrvatsko  kulturno  društvo  Bruxelles  /  Association culturelle  croate  de  Bruxelles,  asbl.  Statut  je  objavljen  3.  studenoga  2015.  godine  u službenom listu Moniteur belge.

 

 

Društvo je zamišljeno kao skup raznih kulturnih događanja i sekcija, poput glazbenih, plesnih, književnih, likovnih i drugih, s ciljem okupljanja i druženja djece i odraslih, kao i njegovanja i predstavljanja hrvatske kulture i baštine.

 

 

Ideja o osnivanju ovakvog društva postoji dulje vrijeme, ali je prvi konkretan korak napravljen osnivanjem dječje folklorne skupine, koja djeluje već godinu dana. Kako bi se osigurale dobre pretpostavke za daljnji rad i proširile aktivnosti na druge sekcije, bilo je potrebno tu ideju formalizirati.

 

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske podržao je inicijativu, osigurao financijsku potporu za osnivanje i dalje stoji na raspolaganju za sve projekte od posebnog interesa za Hrvate izvan RH. Među 16 osnivača Društva, najvećim dijelom su višegodišnji bivši članovi kulturno-umjetničkih društava te roditelji polaznika dječje folklorne skupine.

 

Mogućnost učlanjenja u Društvo započet će u siječnju 2016. godine, kada ćemo Vam poslati i Anketni listić / Pristupnicu, a tada je planirana i radionica za razradu ideja tj. projekata. U planu za iduću godinu je nastavak dječjeg folklora, osnivanje drugih sekcija (prema Vašim sklonostima i odazivu), kao i priprema glazbenih radionica i gostovanja.

 

Pozivamo i Vas da – u skladu s gore navedenim ciljevima – predložite svoje ideje, koje ćemo u sklopu zajedničkog projekta prijaviti na idući natječaj za dodjelu financijskih sredstava.

 

Zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli u ovim prvim koracima. Posebne zahvale upućujemo Državnom  uredu  za  Hrvate  izvan  RH,  Veleposlanstvu RH  u  Kraljevini Belgiji, kolegama Tristanu Krstiću i Viliamu Hainžu te grafičkom studiju "Vizija" iz Hrvatske.

 

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite na jedan od dolje navedenih kontakata."


  • ASSOCIATION CULTURELLE CROATE DE BRUXELLES·   ASBL •  HRVATSKO KULTURNO DRUSTVO BRUXELLES
  • Upravni odbor: Ivana Curavić, Nadia Bonifačić, Goran Kumrić, Đina Žure, Ivana Vrhovski
  • ADRESSE: Rue du Fort 35. 1060 Saint-Gilles.  Bruxelles
  • IBAN:  BE 42 3631 5542  4554. SWIFT:  BBRU BE BB
  • TEL: +32 (0)48  5519 377, +32 (0)48  6648  688.  +32 (0)48  3019 454
  • E-MAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.