Ova rubrika namijenjena je registriranim korisnicima.

Interview - UCL Lovain - Istospolni brakovi i obitelj

Proslijeđujem:

Jeste li iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bugarske, Poljske, Slovačke ili Mađarske?
Živite li trenutno u Belgiji u istospolnom braku ili u Belgiji odgajate dijete s istospolnim partnerom?

Ako da, pozivamo Vas da sudjelujete u istraživanju o prihvaćanju i percepciji obitelji istospolnih partnera u različitim institucionalnim kontekstima. Ovo istraživanje promatra kako se obiteljske norme i modeli mijenjaju, pogotovo kroz prekograničnu izloženost različitim oblicima obitelji. Svrha je istraživanja steći uvid u mehanizme društvenih promjena koji bi mogle povećati toleranciju i prihvaćanje LGBT pojedinaca i obitelji istospolnih partnera.

Ovu studiju pod nazivom "Transformacije obiteljskih normi u transnacionalnom svijetu" (TransNorm) provodi Tanja Vučković Juroš. Istraživanje se financira preko Individualne stipendije Marie Skłodowska-Curie i provodi se na Katoličkom sveučilištu Louvain (Université catholique de Louvain - UCL) u Belgiji.

Vaša su nam iskustva od iznimne važnosti. Ako ste zainteresirani, sudjelovali biste u intervjuu u kojem bi se od Vas tražilo da podijelite s istraživačicom priču o svom životu. Očekivano trajanje intervjua je između jednog i dva sata.

Svi su intervjui povjerljivi. Nigdje se neće koristiti Vaše ime ili podaci koji bi Vas mogli identificirati. Svi će intervjui biti kodirani i sigurno pohranjeni.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili ste zainteresirani sudjelovati u istraživanju, slobodno se javite istraživačici Tanji Vučković Juroš (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Daljnje informacije mogu se naći na i mrežnoj stranici projekta (https://sites.google.com/site/vuckovicjuros/transnorm), kao i na Facebook stranici (fb.me/TransNorm).

Ako znate nekog tko zadovoljava kriterije za sudjelovanje, recite im o ovom istraživanju!

Za više informacija pogledatje i na: https://www.facebook.com/TransNorm/posts/1841825699417903