Sa stripovima u borbu protiv poplava!

 

strip

U ove predblagdanske dane kada se svi spremamo darivati svoje prijatelje i obitelji, kršćanska dužnost nam je sjetiti se i svih onih koji nemaju sve ovo što mi imamo i često niti ne primjećujemo smatrajući to tako normalnim: topli dom, redovni obrok, posao, plaća, zdravlje, ...

U tom duhu želimo podsjetiti čitatelje na ne tako davne događaje i velike poplave koje su zahvatile prilično ogroman broj ljudi. Želja nam je ovim putem podijeliti sa čitateljima link na jednu novu humanitarnu inicijativu u koju su ukljućena i sama djeca sa poplavljenih područja: "sa dječjim stripom protiv poplava"!

Djeca, naime, izrađuju stripove koji se kasnije objedinjavaju u zbirku i ista se dijeli donatorima u zamjenu za skromni novčani doprinos. Više o oovom projektu "Balkan Waters" možete naći ovdje.

Evo što su voditelji projekta napisali o samom projektu:

"Zbirka stripova Balkanske vode, koje su izradila djeca s područja zahvaćenih prošlogodišnjim poplavama, crowdfunda se na Indiegogou. Tiskana zbirka dijelit će se u zamjenu za mali doprinos očuvanju balkanskih rijeka. Pozdržite nas dijeljenjem na vašoj Facebook stranici!"

https://www.indiegogo.com/proj…/balkan-waters--6/x/11662687…